Канада виділить понад сто мільйонів на військову підтримку України

Читать на русском
Кошти будуть використані на забезпечення тренувань українських військових, а також на втілення стратегічних цілей реформування оборонного сектора країни.

Канада протягом наступних трьох років виділить $105,6 мільйонів на тренування українських військових й іншу оборонну допомогу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Укрінформ.

Канада запровадила санкції проти 114 осіб та 15 компаній РФУряд Канади оголосив про запровадження санкцій проти 114 осіб та 15 компаній, причетних до анексії Криму, захоплення українських моряків та дестабілізації ситуації на Сході України.

Зазначається, що кошти будуть використані не тільки на забезпечення тренувань українських військових, а й на втілення стратегічних цілей реформування оборонного сектора України.

«У цю суму входять 99,6 млн дол. додаткових коштів, виділених протягом трьох років на продовження військового внеску Канади, а також до 6 млн дол. на підтримку більш широких зусиль щодо втілення безпеки і оборонних реформ в Україні, виділених МЗС з наявних ресурсів бюджету на міжнародний розвиток», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що військова підтримка України «доповнює участь Канади в заходах запевнення і стримування в Центральній і Східній Європі в рамках операції REASSURANCE, яку в липні 2018 року було продовжено і протягом чотирьох років коштуватиме 514 млн дол».

Напередодні уряд Канади на три роки продовжив роботу військової тренувальної місії UNIFIER в Україні.

Також повідомлялося, що Канада передала 56 одиниць автомобільної техніки для потреб підрозділів військової служби правопорядку ЗСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: