НБУ дозволив виводити більше валюти за кордон

Читать на русском
Нацбанк України знову послабив обмеження на валютному ринку для бізнесу, підвищивши ліміт на репатріацію дивідендів до 12 мільйонів євро в місяць.

Нацбанк України знову послабив обмеження на валютному ринку для бізнесу, підвищивши ліміт на репатріацію дивідендів до 12 мільйонів євро в місяць.

Як пише «Слово і Діло», відповідна постанова набирає чинності в середу, 8 травня, повідомляє прес-служба НБУ.

Як відомо, до сьогодні обмеження становили сім мільйонів євро.

За оцінками регулятора, така лібералізація не буде критичною для збереження макрофінансової стабільності в Україні, але при цьому сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату в країні.

У НБУ відзначили, що це вже друге підвищення ліміту на виведення дивідендів з початку року - після підвищення до 7 мільйонів євро в лютому, і новий ліміт задовольняє потреби всіх працюючих в Україні компаній з іноземними інвестиціями.

Також повідомляється, що в подальшому регулятор планує повне скасування цього обмеження та інші валютні послаблення в залежності від темпів поліпшення макроекономічної ситуації і стану ринку.

Нагадаємо, 7 лютого в Україні набув чинності закон про валюту. Відповідно до нього, Нацбанк перестає контролювати валютні операції на суму менш як 150 тисяч гривень.

А з 1 березня Нацбанк знизив норму обов'язкового продажу валюти експортерами до 30% з 50%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: