ЗМІ розповіли, коли призначать нового командувача ООС

Читать на русском
У штабі Операції Об'єднаних сил пройде призначення нового командувача ООС, яким стане генерал Олександр Сирський.
Ілюстративне фото.

У понеділок, 6 травня, за участю Верховного Головнокомандувача в штабі Операції Об'єднаних сил пройде призначення нового командувача ООС, яким стане генерал Олександр Сирський.

Як пише «Слово і Діло», про це на сторінці в Facebook пише журналіст Юрій Бутусов.

«Сьогодні за участю Верховного Головнокомандувача в штабі ООС пройде важливе призначення - новим командувачем ООС буде призначено генерала Олександра Сирського. Сергій Наєв командував військами гідно, залишив в цілому гарне враження у особового складу. Заміна командувачів - планова, ротаційна», - написав він.

Крім того, за даними журналіста, сьогодні планується присвоїти значну кількість дострокових генеральських звань групі офіцерів і генералів.

«2 травня указом президента керівництву Держприкордонслужби було присвоєно шість дострокових генеральських звань. Очікується, що у ЗСУ буде проведений ще більш масштабний зорепад», - пише Бутусов.

Відомо, що на початку 2015 року Сирський займав посаду начальника штабу – першого заступника керівника Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Указом президента України №541 від 5 грудня 2016 року Сирському Олександру Станіславовичу, який на той момент був на посаді начальника Об'єднаного оперативного штабу Збройних сил України, присвоєно звання генерал-лейтенанта. Цим же указом звання генерал-лейтенанта було присвоєно Сергію Наєву.

Як повідомляв УНІАН, Сергій Наєв з березня 2018 року - заступник начальника Генерального штабу ЗС України та командир Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ.

А 30 квітня 2018 року президент Петро Порошенко закінчив АТО і почав операцію Об'єднаних сил.

Раніше Наєв підвів підсумки року ООС на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: