З'ясувалися подробиці загоряння на Рівненській АЕС

Читать на русском
Коротке замикання в автотрансформаторі сталося о 21:04, це викликало загоряння трансформатора. За попередніми оцінками, через пошкодження спрацював електричний захист.

Займання трансформатора на Рівненській атомній електростанції увечері 29 квітня сталося в результаті короткого замикання, створена комісія із розслідування причин інциденту, радіаційна обстановка без змін.

Про це повідомила Державна інспекція ядерного регулювання України, пише «Слово і Діло».

Коротке замикання в автотрансформаторі сталося о 21:04, це викликало загоряння трансформатора. За попередніми оцінками, через пошкодження спрацював електричний захист, внаслідок чого автотрансформатор був відключений, а потім від мережі був відключений і енергоблок №3.

О 22:07 загорання трансформатора було ліквідовано.

«При розвантаженні і зупинці енергоблоку зауважень до роботи персоналу, захисту, блокування і автоматичних регуляторів не зафіксовано. Створено комісію з розслідування причин порушення», - зазначено в повідомленні.

У Держінспекції ядерного регулювання підкреслили, що радіаційна обстановка на майданчику «Рівненська АЕС» без змін, фізичний захист знаходиться в штатному режимі.

Як повідомлялося, в понеділок увечері сталося загоряння трансформатора на відкритій території розподільчого пристрою на території Рівненської АЕС. Радіаційний фон був у межах норми, жертв і постраждалих немає.

Раніше Кабмін призначив виконуючого обов'язки гендиректора ЧАЕС.

Також нагадаємо, на Південно-Українській АЕС відключили енергоблок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: