Юнкер не бачить різниці між Порошенком і Зеленським

Читать на русском
Новообраний президент України дотримується тієї ж політики в стосунках з Росією і Євросоюзом, зазначив глава Єврокомісії.

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер в інтерв'ю польському виданню Rzeczpospolita заявив, що не бачить принципової різниці між діючим президентом України Петром Порошенком і Володимиром Зеленським, який переміг на виборах.

Про це пише «Слово і Діло».

«Я дуже уважно слухав заяви обраного президента і не знайшов жодної істотної різниці між ним і Порошенком, якщо йдеться про Росію. Факт, що він прагне завершити війну на сході України, Москві не допомагає», - заявив Юнкер.

При цьому він не став висловлювати будь-яких оцінок майбутнього президента.

«Побачимо. Ми і надалі будемо підтримувати Україну. Я завжди в контактах з українцями наголошую, що боротьба з корупцією повинна бути посилена», - зазначив президент Єврокомісії.

«Жодна інша держава за межами ЄС не отримувала від нас такої великої допомоги! Українці провели основоположні, складні реформи. Але обраний президент не проти європейської інтеграції України», - зазначив Юнкер.

Нагадаємо, на наступний день після виборів Юнкер і глава Євроради Дональд Туск побажали Зеленському успішного президентства і повідомили, що чекають зустрічі з ним в найкоротші взаємно узгоджені терміни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: