Вибух на шахті під Луганськом: названа причина

Читать на русском
Була порушена система техніки безпеки і не проводилися роботи для того, щоб не було накопичення метану у виработках.

Причиною вибуху на шахті «Східкарбон» на окупованій частині Луганської області стало порушення техніки безпеки.

Про це повідомив представник омбудсмена у Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський, передає 112 Україна, передає Слово і Діло.

За його словами, на момент вибуху під землею була перевищена концентрація метану.

«Тобто, була порушена система техніки безпеки і не проводилися роботи для того, щоб не було накопичення метану у виработках. Треба постійно проводити профілактику, щоб цього не сталося. Але це відволікає людей, а їх там небагато. Тобто, відволікаючись, вони займалися цими роботами, а не видобутком вугілля, власнику шахти це не вигідно», - зазначив Лисянський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті вибуху на цій шахті загинули 17 гірників, які на момент трагедії перебували під землею.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в українському уряді мають намір призначити виплати для сімей загиблих в результаті вибуху на шахті «Східкарбон».

За словами заступника міністра з питань окупованих територій Георгія Туки, українська влада підготує заходи для підтримки дітей з сімей загиблих, а також виплати і компенсації.

25 квітня біля окупованої Юр'ївки Лутугинського району прогримів вибух на цій шахті. В результаті вибуху метанової суміші під землею обвалилася порода, яка заблокувала 17 осіб. Для розбору завалу і пошукових робіт окупаційна влада залучила гірничорятувальні загони з Росії.

У березні у Львівській області стався обвал породи в шахті Надія, в результаті загинув один гірник. Раніше в Кривому Розі на шахті Ювілейна рудника Суха Балка загинули два шахтарі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: