На шахті в «ЛНР» загинули усі 17 гірників

Читать на русском
25 квітня біля окупованої Юр'ївки Лутугинського району прогримів вибух на цій шахті. В результаті вибуху метанової суміші під землею обвалилася порода, яка заблокувала 17 осіб.

В результаті вибуху на шахті «Східкарбон» на окупованій частині Луганської області загинули усі 17 гірників, які на момент трагедії перебували під землею.

Про це у Twitter повідомив ватажок «ЛНР» Леонід Пасічник, передає Слово і Діло.

Він підтвердив, що трагедія на шахті забрала життя 17 шахтарів, а їх тіла вже піднято на поверхню. Крім того, окупаційна влада оголосила 29 квітня днем жалоби за загиблими шахтарями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в українському уряді мають намір призначити виплати для сімей загиблих в результаті вибуху на шахті «Східкарбон».

За словами заступника міністра з питань окупованих територій Георгія Туки, українська влада підготує заходи для підтримки дітей з сімей загиблих, а також виплати і компенсації.

25 квітня біля окупованої Юр'ївки Лутугинського району прогримів вибух на цій шахті. В результаті вибуху метанової суміші під землею обвалилася порода, яка заблокувала 17 осіб. Для розбору завалу і пошукових робіт окупаційна влада залучила гірничорятувальні загони з Росії.

У березні у Львівській області стався обвал породи в шахті Надія, в результаті загинув один гірник. Раніше в Кривому Розі на шахті Ювілейна рудника Суха Балка загинули два шахтарі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: