У Кабміні вирішили, як виплачувати субсидії боржникам

Читать на русском
В уряді придумали, як виплачувати гроші одержувачам монетизованих субсидій, які не заплатили за комуналку.

Одержувачі монетизованої субсидії, які не заплатили за комунальні послуги, не будуть в подальшому отримувати «живі» гроші на руки. Кабмін прийняв відповідну постанову на засіданні 17 квітня.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на Економічну правду.

Кабмін внесе зміни до постанови про субсидіїПісля завершення опалювального сезону до постанови про субсидії будуть внесені зміни. Мінсоцполітики вже оприлюднило проект змін до громадського обговорення.

Повідомляється, що за заявою одержувача субсидії, якщо він не має заборгованості, може бути застосована готівкова форма виплати: «живі» гроші на рахунок у банку.

Якщо ж пільговик матиме борги, він буде переведений на безготівкову форму виплати. Це означає, що кошти на рахунок пільговика не надходять, а перераховуються на рахунок Мінсоцполітики в Ощадбанку, а потім - виконавцям комунальних послуг з їхніми «заявками» - реєстрами нарахувань. Тобто пільговик «живих» грошей не бачить.

Зазначається, що проект не передбачає можливості вибору форми виплати пільг відразу під час їхнього призначення.

«Субсідіанти, які не мають заборгованості за житлово-комунальні послуги до 1 травня, будуть отримувати монетизовану грошову допомогу. Боржники ж не зможуть скористатися правом на субсидію. Коли претендент на субсидії погасить борги, йому автоматично буде призначено субсидію в безготівковій формі», - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що комуналку не сплатили 25% одержувачів субсидій готівкою.

Також писалося, що сума субсидій на комуналку зросла майже на 50%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: