Бойовики обстріляли житлові будинки та школу на Донбасі

Читать на русском
Усі пошкодження утворилися в результаті обстрілу з автоматичного гранатомета ОГ-9 або ОП-15, повідомили в штабі ООС.

Сепаратисти обстріляли житлові будинки і школу в Золотому-5 Луганської області.

Як пише «Слово і Діло», про це сьогодні повідомляє прес-центр штабу операції об'єднаних сил у Facebook.

«Великоднє» перемир'я не вдалося узгодити – ГеращенкоПеремовини тривали по Скайпу шість годин і завершилися безрезультатно, зазначила Ірина Геращенко.

За даними звіту ОБСЄ, спостерігачі місії, в супроводі терористів на вулиці Лізи Чайкіної, 10, на західній околиці населеного пункту Золоте-5 (Михайлівка, - ред.) бачили вирву у дворі близько чотирьох метрів на північ від двоповерхового будинку і 14 розбитих шибок, близько 150 осколкових пошкоджень на стіні того ж будинку.

«На цій вулиці, в сусідньому будинку, члени патруля місії також бачили чотири розбитих вікна і близько 30 осколкових пошкоджень в стіні з південної сторони двоповерхового будинку. Мешканець будинку повідомив, що обстріл в даному районі стався 14 квітня, близько 19:20, коли він з дружиною були в своїй квартирі, на другому поверсі», - зазначили в штабі.

Чоловік додав, що жителі квартири на першому поверсі, молода сім'я з двома дочками 5 і 11 років, також перебували вдома. За оцінкою СММ, пошкодження двох будинків відбулися в результаті розривів гранат з автоматичного гранатомета, випущених з північно-західного напрямку.

У штабі уточнили, що на вулиці Дундича 5, приблизно за 200 м на схід від вулиці Лізи Чайкіної, члени патруля місії побачили вирву у дворі, орієнтовно за 40 метрів із західного боку двоповерхового будинку. За їхньою оцінкою, вирва утворилася в результаті розриву пострілу з реактивного гранатомета типу ПГ-7, випущеного із північно-західного напрямку.

Обстежуючи території, спостерігачі бачили два розбитих вікна і осколкові ушкодження ще й на південній стороні житлового будинку. Мешканець будинку, 38-річний чоловік, повідомив про те, що обстріл відбувся 14 квітня, близько 19:50, коли він перебував у своїй квартирі разом з дружиною і сином.

За оцінкою, всі вищевказані ушкодження утворилися в результаті розривів гранат з автоматичного гранатомета ОГ-9 або ОП-15.

«Максимальна дальність стрільби застосованого для обстрілу озброєння ОГ-9, ОП-15, РПГ-7 не перевищує 800 метрів, а позиції Збройних Сил України перебувають на відстанях більше 2,4 кілометрів від пошкоджених будинків. На відстанях, достатніх для ураження пошкоджених будинків, перебувають виключно бойовики», - наголосили в штабі.

Раніше в четвер стало відомо, що командування ЗСУ в односторонньому порядку оголосило режим припинення вогню на Донбасі у зв'язку з Великоднем.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: