Суд поновив Каспрука на посаді мера Чернівців

Читать на русском
Суддя зазначив, що це рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку після складання тексту в повному обсязі – орієнтовно протягом 10 днів.

У Чернівцях суд визнав незаконним рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Олексія Каспрука, якого в липні минулого року рішенням міськради було відсторонено від посади й відновив його на посаді мера міста.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецького окружного суду, пише «Слово і Діло».

Згідно із судовим визначенням, адміністративний позов Каспрука до Чернівецької міськради було задоволено повністю.

Мера Чернівців відправили у відставку: Каспрук встиг виконати більш ніж половину обіцянокОлексія Каспрука відправили у відставку з посади мера Чернівців. Поки він був на посаді, встиг виконати 43 обіцянки з 84.

«Визнати незаконним рішення сесії Чернівецької міськради «Про дострокове припинення повноважень міського голови Чернівців Олексія Каспрука» від 26 липня 2018 року, відновити Каспрука на посаді Чернівецького міського голови», - йдеться в рішенні суду.

Суддя зазначив, що це рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку після складання тексту в повному обсязі – орієнтовно протягом 10 днів.

Нагадаємо, 26 липня 2018 року Чернівецька міська рада достроково припинила повноваження міського голови Чернівців Олексія Каспрука. Зокрема, відставку мера шляхом таємного голосування підтримали 29 депутатів (загальна кількість депутатів – 42).

З моменту відставки Каспрука обов'язки міського голови виконував секретар міської ради Василь Продан, який був ініціатором рішення про дострокове припинення повноважень мера.

Свою пропозицію відправити Каспрука у відставку він пояснював поганим станом доріг і інфраструктури в місті.

Каспрук двічі обирався мером Чернівців. 25 травня 2014 року був обраний на позачергових виборах до міськради з результатом 55,38%. Його опонент Віталій Михайлишин тоді здобув 16,29% голосів. На чергових місцевих виборах 25 жовтня 2015 року Каспрук був обраний мером в другому турі з результатом 62,6%. Зате Михайлишин отримав підтримку 34,5% виборців.

Як писало «Слово і Діло», всього у міського голови Чернівців Олексія Каспрука 90 обіцянок, 40 із яких він виконав. Рівень його відповідальності - 44%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: