У Нацбанку розповіли, що буде з доларом після виборів

Читать на русском
Курс гривні до долара та інших світових валют від результатів виборів ще не залежить. Національний банк України продовжить юридичне оскарження рішень судів.

Національний банк України продовжить юридичне оскарження рішень судів першої інстанції про націоналізацію «ПриватБанку».

Як пише «Слово і Діло», про це Радіо Свобода заявив почесний президент Київської школи економіки, заступник голови Ради НБУ Тимофій Милованов.

Прогноз курсу гривні на 2019-2024 роки щодо долараМи зібрали квітневі прогнози провідних фінансових інституцій щодо курсу гривні на найближчі п’ять років. Долар стане дорожчим, але не до захмарних показників.

«З економічної точки зору банк був неспроможний виконувати свої зобов’язання, і тому його потрібно було або закривати, або націоналізувати. Закривати його було небезпечно, це великий банк, і до великих банків у всіх країнах ставляться по-іншому... Що буде далі? Мені складно робити якийсь прогноз, думаю, що потрібно слідкувати за тим, щоб платники податків знову не заплатили ще раз за той банк якимось новим політичним силам», – сказав фахівець.

За словами Тимофія Милованова, курс гривні до долара та інших світових валют від результатів виборів «зараз ще не залежить».

«Це буде залежати від економічної політики, яка буде впроваджуватися. Думаю, що ринки, економіка і люди в цілому придивляться до того, які будуть перші призначення, перші політичні, економічні рішення нової команди, хто буде в цій команді», – вказав заступник голови Ради НБУ.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко розповів, чим буде займатися після поразки на виборах.

Кандидат у президенти та шоумен Володимир Зеленський після оголошення екзит-полів, за даними яких він є переможцем президентських перегонів, почав роздавати подяки. Він пробув у штабі лічені хвилини і пішов, не відповівши на жодне питання журналістів.

Як відомо, 18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Рішення ухвалили за позовом колишнього співвласника банку Ігоря Коломойського.

Голова Національного банку України Яків Смолій заявив, що на рішення суду про незаконну націоналізацію ПриватБанку буде подана апеляція.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: