В Україні запустили сайт, де можна стежити за витратами на ремонт доріг

Читать на русском
В Україні запрацював портал моніторингу фінансування будівництва та ремонту доріг.  Інструмент калькулятор  дозволяє порахувати суму коштів.
Фото Цензор.НЕТ.

В Україні запрацював портал моніторингу фінансування будівництва та ремонту доріг.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Офісу ефективного регулювання.

Як області освоювали кошти на ремонт доріг - картаТільки одна область використала кошти Дорожнього фонду на ремонт шляхів місцевого значення на 100 відсотків - це Хмельницька область.

«Портал дозволить ефективно контролювати використання коштів на ремонт доріг, тендерну документацію та гроші, виділені на безпеку руху. Тобто, відкриє інформацію щодо обсягу та фактичних позицій освоєння грошей, які щодня сплачує кожен автомобіліст», – йдеться в повідомленні.

Користувачі зможуть дізнатися, про ремонт доріг у розрізі областей та доріг державного і місцевого значення; про кошти, витрачені на безпеку руху; про тендери, які було оголошено та проведено в областях, та про те, скільки грошей фактично витрачено замовниками.

Інструмент «Калькулятор» дозволяє порахувати суму коштів, сплачену водіями на ремонт доріг упродовж року, відповідно до обсягу придбаного пального.

В офісі ефективного регулювання нагадали, що у 2018 році на українські дороги було витрачено більше 35 мільярдів гривень. Проте переважна більшість автошляхів — близько 95% - залишається у незадовільному стані, а 40% з них потребують повного відновлення.

Нагадаємо, в цьому році уряд має намір виділити на дорожні роботи 56 млрд грн.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів «Слово і Діло» у ексклюзивному інтерв'ю про те, хто відповідальний за ремонт доріг, про забуті та свіжі обіцянки та чому на залізниці так і не з’явилися нові стандарти чистоти, електронні сервіси та відремонтовані вагони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: