МОЗ розробить тарифи на послуги з догляду за пацієнтами з ВІЛ

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я пропонує розраховувати тарифи на послуги із догляду та підтримки пацієнтів, що живуть із ВІЛ, виходячи з витрат людино-годин на одного одержувача таких послуг.

Міністерство охорони здоров'я пропонує розраховувати тарифи на послуги із догляду та підтримки пацієнтів, що живуть із ВІЛ, виходячи з витрат людино-годин на одного одержувача таких послуг.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Відповідний проект наказу МОЗ був розміщений на сайті відомства для громадського обговорення в рамках підготовки переходу від донорського (переважно за рахунок коштів Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією) до державного фінансування цих послуг.

Тарифи на послуги з догляду та підтримки людей, які живуть із ВІЛ, будуть розраховані для закладів охорони здоров'я будь-якої організаційно-правової форми, в тому числі для комунальних некомерційних підприємств і фізичних осіб-підприємців, які отримали ліцензію на ведення господарської діяльності з медичної практики та забезпечують медичне обслуговування населення, а також для неурядових організацій, органів місцевого самоврядування, громадських об'єднань, благодійних організацій та суб'єктів підприємницької й діяльності.

Тариф також буде розрахований на послуги щодо профілактики ВІЛ.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту наказу, заходи і програми з догляду та підтримки людей, які живуть із ВІЛ, та профілактики ВІЛ групи підвищеного ризику більше 15 років запроваджуються виключно за кошти міжнародних організацій, тому витрати на їхню реалізацію, як у цілому, так і на окремі послуги розраховуються по принципами і тарифами, відповідним політикам донора.

«Під час переходу від донорського (переважно за рахунок коштів Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією) до державного фінансування необхідне законодавче врегулювання підходів до формування цін й визначення тарифів на відповідні послуги, що дозволить забезпечити раціональне планування та цільове використання коштів державного бюджету», - відзначаються в проекті наказу.

Нагадаємо, Уляна Супрун закликає до підтримки легалізації медичного канабісу.

Також відзначимо, в МОЗ заявили про новий спалах кору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: