Україна заборонила імпорт іще низки російських товарів

Читать на русском
Кабмін України на засіданні в середу, 10 квітня, розширив торговельні санкції проти РФ, розширивши список заборонених для імпорту російських товарів.

Кабмін України на засіданні в середу, 10 квітня, розширив торговельні санкції проти РФ, розширивши список заборонених для імпорту російських товарів.

Як повідомив перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі Стапан Кубів, члени уряду проголосували за постанову Про внесення змін до переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, що походять з Російської Федерації, пише «Слово і Діло».

Таким чином, ембарго тепер поширюється на формалін і карбамідо-формальдегіду концентрат, пружини для вантажних вагонів, електричну апаратуру для пристроїв залізничної автоматики та зв'язку, а також провідники електричні для напруги понад 1000 В.

Ще однією постановою під санкції потрапив імпорт скляної тари, в тому числі, банок, пляшок для харчових продуктів і напоїв, ємностей і так далі.

У Кабміні зазначили, що, за даними Держстату, в 2018 році імпорт склотари з Росії перевищив 8 млн доларів, що майже удвічі вище за показники 2017 року.

Нагадаємо, 29 грудня 2018 року прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав указ про введення заборони на ряд українських товарів. Під заборону потрапив широкий спектр української сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства. У РФ суму українських товарів, що потрапили під заборону, оцінили в 510 мільйонів доларів.

Двома днями раніше уряд України розширив перелік товарів з Росії, які заборонені для імпорту.

Дія ембарго на товари з РФ була продовжена до 31 грудня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: