Мандат ОБСЄ в Україні продовжили

Читать на русском
Термін дії мандату СММ ОБСЄ в Україні повинен був завершитися у неділю, 31 березня 2019 року.

Постійна рада ОБСЄ ухвалила рішення продовжити мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні ще на один рік.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт організації.

Як повідомляється, діючий глава ОБСЄ Мирослав Лайчак оголосив про продовження мандату для СММ в Україні ще на рік та закликав до подальшої підтримка міжнародних спостерігачів і національного персоналу на місцях.

Лайчак зазначив, що моніторингова місія уповноважена встановлювати факти конкретних інцидентів та повідомляти про них, в тому числі про передбачувані порушення основних принципів ОБСЄ, на всій території України.

«Спостерігачі - це очі та вуха організації та всієї міжнародної спільноти, і вони безпосередньо сприяють запобіганню подальшої ескалації», - заявив Лайчак.

Зазначимо, термін дії мандату СММ ОБСЄ повинен був завершитися у неділю, 31 березня 2019.

Окуповані території Донбасу: що обіцяють у програмах кандидати в президентиМайже всі кандидати в президенти України в програмі обіцяють повернути окуповані території Донбасу.

Нагадаємо, раніше Туреччина назвала нового очільника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Новим главою СММ ОБСЄ в Україні став турецький дипломат Халіт Чевік. Раніше Чевік був постійним представником Туреччини в ООН з 2012 по 2016.

Додамо, протягом минулої доби, 29 березня, в зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі загинув один український військовослужбовець.

Що обіцяють кандидати в президенти з приводу відносин України з Росією, можна дізнатися, пройшовши наш тест.

Яке бачення кандидатів щодо деокупації та повернення анексованого Криму до складу України – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: