КСУ оприлюднив рішення про перейменування Дніпропетровської області

Читать на русском
Конституційний суд України дозволив перейменувати Дніпропетровську область Січеславську. Cуд визначив, що відповідний проект закону відповідає Конституції України.

Конституційний суд України дозволив перейменувати Дніпропетровську область Січеславську.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба суду.

Для перейменування Дніпропетровської області потрібно змінити Конституцію – В'ятровичДніпропетровська область поки збереже колишню назву, оскільки під нею вона згадується в Конституції.

Так, суд визначив, що відповідний проект закону відповідає Конституції України. Слід зазначити, що КСУ ухвалив відповідне рішення в ході закритого засідання у вівторок, 2 квітня.

«2 квітня Конституційний суд України надав Висновок № 2-в/2019 у справі за конституційним зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення зміни до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області) (реєстр. № 9310-1) вимогам статей 157 і 158 Конституції України. Цим Висновком Конституційний суд України визнав законопроект про внесення зміни до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області) (далі – Законопроект) таким, що відповідає вимогам статей 157 і 158 Конституції України», - йдеться у рішенні.

Нагадаємо, 14 лютого до Конституційного суду надійшло конституційне звернення Верховної ради про надання висновку щодо відповідності законопроекту про перейменування Дніпропетровської області вимогам статей 157 і 158 Конституції.

7 лютого Верховна рада направила до Конституційного суду України законопроект №9310-1 про внесення зміни до статті 133 Конституції України про перейменування Дніпропетровської області в Січеславську.

При цьому парламентарії не підтримали направлення до КСУ президентського законопроекту №9310, яким пропонувалося перейменувати Дніпропетровську область у Дніпровську. За його напрямок проголосувало лише 144 нардепа.

Нагадаємо, в кінці листопада 2018 року президент України Петро Порошенко вніс у Раду закон про зміни до Конституції про перейменування Дніпропетровської області в Дніпровську.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: