Ще дві області України завершили підрахунок голосів

Читать на русском
Підрахунок результатів виборів президента, які відбулися 31 березня, завершився ще в Рівненській і Харківській областях України.

Підрахунок результатів виборів президента, які відбулися 31 березня, завершився ще в Рівненській і Харківській областях України.

Про це свідчать дані на сайті Центрвиборчкому, передає «Слово і Діло» у вівторок, 2 квітня.

Оновлені дані ЦВК: явка виборців та лідери першого туру виборів у регіонах УкраїниЗа Зеленського найбільше голосів віддали мешканці дніпропетровської області, Порошенка підтримали на заході України, а на сході голосували за Бойка.

За результатами підрахунку в Рівненській області, перемогу в першому турі здобув Володимир Зеленський із 24,01% голосів. Далі йдуть Петро Порошенко з 22,32% і Юлія Тимошенко з 15,96%. При цьому Зеленський набрав найбільшу кількість голосів у чотирьох округах із п'яти.

У Харківській області впевнене перше місце також зайняв Зеленський із 36,39%. За ним розташувалися Юрій Бойко з показником 26,58% і Петро Порошенко з 8,52%. При цьому Бойко обійшов Зеленського тільки на одному окрузі з 14.

Відзначимо, Полтавська область стала першою, де обробили 100% протоколів на виборах президента України 2019 в першому турі. За результатами обробки протоколів у Полтавській області лідирує шоумен Володимир Зеленський, якого підтримали 35,62% виборців.

Також нагадаємо, за результатами обробки 100% протоколів в Сумській області, на всіх шести округах також переміг Володимир Зеленський із результатом 32,66%. На чотирьох округах друге місце зайняла Юлія Тимошенко, а ще на двох - Юрій Бойко. Вони отримали відповідно 16,42% і 11,19%. Чинний президент Петро Порошенко показав четвертий результат - 10,66%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: