Під ЦВК збирається Нацгвардія та особи спортивної статури

Читать на русском

Як повідомила на брифінгу секретар ЦВК Наталія Бернацька, комісія поки що не відчуває тиску.

До будівлі ЦВК у Києві стягують сили Національної гвардії.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на інформацію руху ЧЕСНО.

За інформацією «Української правди» біля Центральної виборчої комісії зібралося вже близько 250 молодих людей спортивної статури, які запевняють, що прийшли для того, щоб не допустити «дебошу», і збираються вони біла наметів з написом «Громадська приймальня депутата». Молоді люди повідомляють, що вони студенти, що прийшли до ЦВК, щоб не допустити «провокацій і бешкету». При цьому вони стверджують, що гроші їм за це не платили.

Зокрема, в МВС прокоментували збори невстановлених осіб перед будівлею Центральної виборчої комісії.

«Не варто нагнітати ситуацію. Всі відстежується. У разі виникнення будь-яких правопорушень - ми дуже швидко зможемо охолодити ті «гарячі голови», які будуть намагатися вплинути на ті чи інші процеси. Ми не Росія. Ми не можемо хапати на вулиці людей. Але ми готові до будь-яких випадків», - заявив Зорян Шкіряк.

Відзначимо, близько 300 невідомих осіб зібралися біля будівлі ЦВК. Більшість невідомих під будівлею ЦВК є молодими людьми. Відзначимо, що групи молодих людей збирають невідомі координатори.

«Станом на 18:20 тут близько 300 осіб. Я думаю, що більшість із них самі не знають, що вони тут роблять», - повідомили представники поліції.

Як повідомила на брифінгу секретар ЦВК Наталія Бернацька, комісія поки що не відчуває тиску.

«На даний момент не відчуваємо ніякого тиску, працюємо в штатному режимі, готові працювати цілодобово для того, щоб якомога швидше встановити результати виборів», - сказала вона.

Раніше повідомлялося, що за станом на 16.30 неділі ніяких системних порушень в ході голосування на чергових виборах президента України не зафіксовано.

Також нагадаємо, на одній з виборчих дільниць в Білій Церкві Київської області офіційний спостерігач зірвав пломбу з урни для голосування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: