Вибори-2019: оприлюднені перші результати Національного екзит-полу (доповнено)

Читать на русском
Перший тур виборів президента України стартував вранці 31 березня. Станом на 15.00 українці виявилися більш активними, ніж в 2014 році - 45 відсотків проти 41.

Перший тур виборів президента України стартував вранці 31 березня. Станом на 15.00 українці виявилися більш активними, ніж у 2014 році - 45,1 відсотків проти 41.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

О 19.45 розпочалася прес-конференція, на якій оприлюднили результати опитування (станом на 18:00). А на 23:00 заплановано оприлюднення фінальних даних станом на 20:00. Трансляцію прес-конференції веде телеканал «Прямий».

Згідно з даними екзит-полів, за шоу-мена Володимира Зеленського проголосувало 30,4% виборців, за нинішнього президента Петра Порошенка - 17,8%, а за лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко - 14,2%.

Далі йде Юрій Бойко, він набрав 9,8% голосів, на п'ятому місці опинився Анатолій Гриценко - 7,1%. Ігор Смешко - 6,4%, Олег Ляшко - 4,8%, Олександр Вілкул - 4%, Руслан Кошулинський - 1,8%, Олександр Шевченко - 0,5%.

Оскільки ніхто з кандидатів не зміг набрати більше 50 відсотків голосів, 21 квітня має відбутися другий тур виборів.

Раніше повідомлялося, що Національний екзит-пол на виборах 2019 провели три соціологічних центру. Зокрема, мова йде про фонд «Демократичні ініціативи», КМІС та Центр Разумкова.

Скільки в Україні виборців та в яких регіонах найбільше тих, хто змінив місце голосуванняПід час виборів президента 31 березня голосувати можуть понад 35 мільйонів українців. Хоча серед них майже мільйон громадян, скоріш за все, не скористаються своїм правом голосу.

Голосування відбулося, як повідомили в Центральній виборчій комісії, з «класичними» порушеннями - виборці, наприклад, фотографували свої бюлетені, однак систематичних порушень немає, підкреслили в ЦВК. В Україні найактивнішими голосуючими областями стали Запорізька, Полтавська, Дніпропетровська, Чернігівська та Волинська - більше 48 відсотків виборців. У Донецькій і Луганській областях проголосували понад 44 відсотків людина.

Самою пасивною областю виявилася Закарпатська - менш ніж 30 відсотків. Також вибори виявилися непопулярними серед жителів Чернівецької області - 36 відсотків.

А ось в польській Варшаві українці шикувалися в довжелезні черги, щоб віддати свій голос за майбутнього українського президента. Чого не скажеш про Австралію, де на виборчі дільниці прийшли всього сім відсотків - 125 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: