НБУ пояснив коливання курсу гривні

Читать на русском
У другій половині березня збільшився попит на валюту з боку окремих учасників ринку. Тому почались коливання курсу.

На валютному ринку України у першій половині березня зберігалася сприятлива ситуація.

Про це йдеться в «Макроекономічному та монетарному огляді» Національного банку (березень 2019 року), передає «Слово і Діло».

Як зазначили в НБУ, висока дохідність гривневих ОВДП підтримувала приплив іноземних портфельних інвестицій. У першій половині місяця бізнес активніше продавав іноземну валюту, що зокрема зумовлено завершенням строків сплати річних податків до державного бюджету.

«Водночас у другій половині березня попит на іноземну валют зріс, що частково відображало ситуативну купівлю з боку окремих учасників ринку», - йдеться в огляді НБУ.

Чи впливає на курс гривні наближення виборів?Чи є взаємозв'язок між виборами й зростанням курсу гривні, з'ясували наші аналітики. До того ж ми згадали, коли долар був не по 8, а по 4 гривні.

Нацбанк зберігав присутність на валютному ринку, здійснюючи операції як із купівлі валюти, так і з її продажу. За підсумками березня сальдо операцій НБУ на міжбанку було додатним (162 млн доларів). Середній обмінний курс гривні до долара та євро зміцнився (відповідно на 1,1% м/м та 1,4% м/м).

Нагадаємо, у середині березня курс долара на міжбанку зріс 27,00 грн/долар.

Раніше, в НБУ повідомили, що не утримують курс національної грошової одиниці. Після виборів зниження курсу гривні не буде.

Також, читайте, чи впливає на курс гривні наближення виборів.

Більше про коливання курсу - на нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: