Європарламент підтримав скорочення викидів для нових авто

Читать на русском
Європейський парламент у четвер, 28 березня, ухвалив закон про посилення норм викидів вуглекислого газу для нових автомобілів.

Європейський парламент у четвер, 28 березня, ухвалив закон про посилення норм викидів вуглекислого газу для нових автомобілів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила його прес-служба.

Документ підтримав 521 європарламентар, 63 були проти, 34 утрималися. До 2030 року рівень викидів у нових авто має знизитися на 37,5%, а для легких вантажних авто - на 31%.

Доповідач Міріам Даллі зазначила, що проти прийняття нових норм були виробники автомобілів і деякі країни Євросоюзу. Тепер документ має схвалити Європейська рада, потім його опублікують в офіційному журналі ЄС і він набере чинності.

Раніше повідомлялося, що в ЄС узгодили обмеження щодо викиду CO2 для вантажівок. До 2025 року середній обсяг викиду CO2 у важких вантажівок і автобусів повинен бути скорочений на 15%, порівняно з рівнем 2019 року.

Нагадаємо, новим автомобілям в Євросоюзі до 2030 року необхідно скоротити викиди вуглекислого газу на 37,5%, порівняно з рівнем 2021 року.

Також в Євросоюзі заборонили одноразовий пластиковий посуд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: