Поліція закрила справу про ліквідацію «старого» Верховного суду України

Читать на русском
Поліція закрила справу за фактом можливої ​​незаконної ліквідації Верховного Суду України.

Поліція закрила справу за фактом можливої ​​незаконної ліквідації Верховного Суду України.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 26 березня, пише Левый берег з посиланням на матеріали суду.

Справа була закрита у зв'язку з відсутністю в діянні складу кримінального злочину.

Минулого місяця в.о. голови ВСУ Василь Гуменюк звернувся до суду зі скаргою на постанову слідчого Євтушенка від 29 грудня 2018 року про закриття кримінального провадження. Гуменюк зазначив, що Нацполіція не провела всебічне розслідування, не досліджувала всіх обставин кримінального провадження та передчасно ухвалила рішення про закриття кримінального провадження, а висновки слідчого не відповідають фактичним обставинам вчинених кримінальних злочинів.

Він послався на те, що слідчим допитано в якості свідків тільки три людини, які в подальшому можуть бути визнані підозрюваними або обвинуваченими в цьому кримінальному провадженні, тому їх показання є неприпустимими доказами.

Також Гуменюк вказав, що під час досудового розслідування слідчий не перевірив відомості про присвоєння повноважень керівника апарату Верховного Суду України, голови ліквідаційної комісії, які не допитав його, як виконуючого обов'язки голови Верховного Суду України, суддів Верховного Суду України і так далі.

Крім того, він звернув увагу, що згідно з резолютивною частиною оскаржуваної постанови про закриття кримінального провадження слідчим прийнято рішення про закриття кримінального провадження на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу, однак не вказано, в діях яких осіб встановлено відсутність складу кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, з 15 грудня 2017 року Україні запрацював новий Верховний Суд. Попередній склад Верховного Суду вважає ліквідацію суду неконституційним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: