Карта ООС: ситуація на сході України на 25 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 25 березня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Всього за минулу добу противник застосував заборонені міномети 120-го і 82-го калібрів 4 рази, випустивши по наших позиціях 38 боєприпасів обох калібрів.

На щастя, жоден з цих обстрілів не привів до втрат серед особового складу підрозділів Об'єднаних сил.

Напрямки:

Луганський напрямок

Противник здійснив три обстрілу наших оборонних позицій на лінії зіткнення. У той же час, на відміну від попередньої доби, всі ці обстріли російсько-окупаційні війська здійснили з застосуванням забороненого мінських домовленостей озброєння і виключно на цьому напрямку.

Вранці, з 7:20 окупанти з боку населеного пункту Золоте-5 випустили 4 міни калібру 82 мм по опорних пунктах підрозділів Об'єднаних сил, обладнаних недалеко від населеного пункту Золоте-4.

Міномети зазначеного калібру ворог використовував і під час вечірніх обстрілів наших позицій в районі Новолуганське і Попасній.

Крім того, поблизу Новолуганського окупанти вели вогонь також зі стрілецької зброї, а у Попасній - з мінометів 120-го калібру і озброєння бойової машини піхоти.

Ситуація на сьогодні, 25 березня

З початку сьогоднішньої доби напруга на Луганському напрямку зберігалося, тут російсько-окупаційні війська відкривали вогонь двічі.

Обидва обстріли почалися синхронно, о 01:20 ночі.

З боку окупованого Калинового противник з великокаліберних кулеметів обстріляв опорний пункт підрозділу Об'єднаних сил в районі Луганського.

Так само з використанням кулеметів великого калібру, а також стрілецької зброї окупанти влаштували 15-хвилинну вогневу провокацію поблизу селища міського типу Новотошківське.

Внаслідок цих обстрілів двоє наших захисників були поранені. Зараз вони перебувають у військових медичних закладах.

Підрозділи Збройних Сил України придушили ворожу активність вогнем та продовжують надійно контролювати ситуацію.

Втрати окупантів уточнюються.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: