Чому президентські вибори-2019 увійдуть в історію як вершина популізму?

Читать на русском
Тарас Березовецьполіттехнолог

Незалежно від того, як завершаться ці вибори президента, вони увійдуть в історію як вершина політичного популізму.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог і телеведучий Тарас Березовець.

«Обіцянки знизити газ у 2 або 4 рази при одночасному продовженні співпраці з МВФ, обіцянка дати вчителям зарплату в 4 тисячі доларів, при том, що це коштуватиме 24 мільярди доларів, обіцянка повернути Будапештський меморандум, при тому, що це не спрацювало в 2014 році й не спрацює в 2019-му, обіцянку припинити війну з Росією й усе «повирішувати» по-швидкому, коли візьмемо забаганки Путіна й візьмемо наші, й зустрінемося посередині, й усе буде тіп-топ, і, звичайно, ось це «не зупинимося, поки не досягнемо мети». Так, адже мета виправдовує засоби», – зазначив Березовець.

За його словами, все це популістське сміття було б не варте згадки, якби на нього не велися недосвідчені. «Вірус популізму» вразив абсолютно всіх учасників виборчого процесу.

«Підкреслюю – абсолютно всіх! Кандидати обіцяють низькі тарифи, фантастичне зростання зарплат і пенсій, збільшення соціальної допомоги та виплат «уже завтра», хоча в президента таких повноважень немає. Кандидати це добре знають, але продовжують обманювати людей», – додав він, уточнивши, що це цитата з виступу Максима Бурбака на Погоджувальній раді ВР.

Бурбак має право так говорити, тому що «Народний фронт» не виставляв свого кандидата на цих виборах і в карнавалі популізму участі не бере, підкреслив експерт.

«Зараз важливо вийти з цієї кампанії з мінімальними втратами для іміджу країни. Адже попереду чекає ще одне випробування, де ярмарок марнославства продовжиться, – осінні парламентські вибори», – резюмував Тарас Березовець.

Відзначимо, Юлія Тимошенко запевнила, що після обрання її президентом України ціна на газ для населення буде мінімум удвічі меншою, ніж сьогодні.

Про обіцянки лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко – за посиланням. Також ми з'ясували, які обіцянки ховає Петро Порошенко.

Що спільного й відмінного мають програми Порошенка, Тимошенко та Зеленського – в авторському матеріалі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: