Канада починає новий етап військової місії в Україні

Читать на русском
Канадський уряд оголосив про продовження військової тренувальної місії Unifier в Україні до 2022 року.

Канадський уряд оголосив про продовження військової тренувальної місії Unifier в Україні до 2022 року.

Про це повідомляє прес-служба посольства України в Канаді, пише «Слово і Діло».

Канада передала ЗСУ понад півсотні позашляховиківКанада передала 56 одиниць автомобільної техніки для потреб підрозділів військової служби правопорядку Збройних Сил України.

Мандат місії поширюється до 2022 року. У складі місії 200 канадських військовослужбовців, які навчатимуть українських колег за 5 напрямами підготовки: тактика малих груп і снайперська підготовка, оформлення, військова поліція, польова медицина і логістика.

«Тренування, яке проводять канадські збройні сили, прямо допомагають української армії підтримувати домашню безпеку та територіальну цілісність і роблять внесок у реиогионльну і міжнародну безпеку», - йдеться в спільній заяві міністрів.

За попередні 4 роки операції Unifier канадські тренування пройшли близько 11 тис. українських військових.

Як повідомлялося раніше, напередодні глава Міноборони Канади Харджит Сінгх Сейджжан заявив, що канадська підтримка України залишається непохитною. Міністр підкреслив, що Канада продовжує непохитно підтримувати Україну і допомагає зміцнювати безпеку і стабільність в країні. Також 15 березня уряд Канади розширив санкційний список проти РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: