Порошенко підписав зміни до держбюджету

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав закон, який вносить зміни у державний бюджет України на 2019 рік.

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який вносить зміни у державний бюджет України на 2019 рік.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення на сайті Адміністрації президента України.

Держбюджет-2019: як розподілять субвенції та дотації за регіонамиНайбільше грошей піде на соціальні виплати, субсидії та ремонт доріг. На будівництво житла для переселенців виділили найменше грошей серед держпрограм.

Повідомляється, що документом від 28 лютого цього року № 2696-VIII уточнюються обсяги міжбюджетних трансфертів у розрізі місцевих бюджетів, у зв'язку зі скасуванням виборів в територіальних громадах і додаткових виборів місцевих депутатів через введення воєнного стану у низці областей.

«Реалізація Закону створює умови для підвищення фінансової спроможності місцевих бюджетів та забезпечить ефективне і цільове використання коштів державного бюджету у поточному році», - йдеться в повідомленні.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та застосовується з 1 січня 2019 року.

Верховна рада України внесла перші зміни в держбюджет-2019 для фінансування територіальних громад, в яких через воєнний стан не пройшли вибори. Документ підтримали 227 нардепів під час голосування 28 лютого.

Необхідність у змінах виникла через скасування перших виборів в 45 територіальних громадах, а також виборів місцевих депутатів через воєнний стан у ряді областей в кінці 2018 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: