Зведення штабу ООС 20 березня: сім обстрілів, є поранений

Читать на русском
Бойовики незаконних збройних формувань сім разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил, один український військовослужбовець отримав поранення.

Бойовики незаконних збройних формувань сім разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил, один український військовослужбовець отримав поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил вранці в середу, 20 березня, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 19 березняСитуація на сході країни на 19 березня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«19 березня противник сім разів порушив режим припинення вогню, при цьому шість разів застосував озброєння, заборонене мінськими домовленостями, і витратив 51 міну калібру 120 і 82 мм. Втрат серед особового складу підрозділів Об'єднаних сил немає. В результаті обстрілу один наш захисник отримав поранення», - йдеться в повідомленні штабу ООС.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог обстріляв із великокаліберних кулеметів захисників Мар'їнки.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» НЗФ здійснили шість обстрілів українських позицій двічі - з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу с.Новоолександрівка, двічі - з мінометів 120-го і 82-го калібрів - в районі н.п. Кримське, з мінометів калібру 82 мм і ручних протитанкових гранатометів - в районі н.п. Новолуганське, з мінометів 120-го калібру, ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї - поблизу смт. Новотошківське.

Відзначається, що Об'єднані сили давали відповідь на обстріли противника, знищивши при цьому трьох і поранивши ще трьох бойовиків. Крім того, вогнем із протитанкового ракетного комплексу українські військовослужбовці знищили одну одиницю військової автомобільної техніки бойовиків.

«З початку поточної доби противник обстріляв опорний пункт підрозділу Об'єднаних сил у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» в районі населеного пункту Лебединське із автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів», - підсумували в штабі ООС.

У штабі зазначили, що на даний час уточнюються втрати бойовиків.

Раніше сили ООС збили саморобний ударний безпілотник на Донбасі.

Також нагадаємо, прикордонники розповіли про ситуацію в пунктах пропуску на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: