Тисячі сербів вийшли на акцію проти президента

Читать на русском
У столиці Сербії пройшла дванадцята за рахунком щотижнева демонстрація проти політики президента Александара Вучича.

У столиці Сербії пройшла дванадцята за рахунком щотижнева демонстрація проти політики президента Александара Вучича.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє DW.

Цього разу, в суботу, 23 лютого, демонстранти змінили маршрут і вирішили пройти маршем через тунель Теразіє в центрі Белграда, який вони назвали тунелем брехні, маючи на увазі пропаганду, яку, на їхню думку, поширюють ЗМІ, які підкоряються уряду.

Щотижневі виступи проти курсу президента Вучича в Белграді та інших містах Сербії почалися після жорстокого побиття опозиціонера Борко Стефановича 23 листопада 2018 року в місті Крушевац на півдні Сербії.

Активісти руху громадянського протесту вимагають створити в країні умови для вільних і чесних виборів і забезпечити незалежність ЗМІ.

Протестувальників підтримують, зокрема, члени опозиційного Альянсу за Сербію, який об'єднує політичні партії широкого спектра, від лівих до крайніх правих. Однак самі учасники руху громадянського протесту не поспішають укладати офіційний союз з Альянсом.

Активісти звинувачують політиків, багато з яких перебували при владі до 2012 року, в тому, що вони не зуміли провести важливі реформи, і, таким чином, дозволили Вучичу сьогодні використовувати владу в своїх інтересах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: