Кириленко пояснив, чому пенсії перерахували по-різному

Читать на русском
Після індексації пенсій українським громадянам нараховані різні надбавки до пенсій через різний страховий стаж кожного пенсіонера та рівень середньої зарплати.

Після індексації пенсій українським громадянам нараховані різні надбавки до пенсій через різний страховий стаж кожного пенсіонера та рівень середньої зарплати.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко під час погоджувальної ради Верховної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

Що обіцяють кандидати в президенти щодо пенсій та пенсійної реформиЛіквідувати Пенсійний фонд, запровадити накопичувальну систему, а також пенсії по 300 євро щедро обіцяють претенденти на посаду глави держави.

Віце-прем'єр підкреслив, що надбавки до пенсій отримали всі без винятку пенсіонери.

«Ми з 1 березня разом з президентом забезпечили автоматичну індексацію пенсій. Це трапилось вперше. Всі без винятку пенсіонери отримали надбавку до пенсій. Кожен звичайно різну», - сказав він.

За словами урядовця, при індексації пенсій враховано середню зарплату в Україні, страховий стаж пенсіонера, а також заробітну плату під час трудової діяльності.

«Тому повторюю, що цифри надбавок після індексації пенсій різні для різних пенсіонерів, але вони отримані кожним пенсіонером в Україні», - повідомив Кириленко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що для підвищення пенсій українцям зараз у державному бюджеті немає ресурсів. За словами глави Кабміну, для підвищення пенсії на 3 тисячі в бюджет Пенсійного фонду необхідно додатково закласти 270 мільярдів гривень.

Як повідомлялося раніше, за станом на 1 березня 2019 року після підвищення пенсій, за даними ПФУ, більшість громадян (72%) отримують до 3 тис. гривень, решта - понад цієї суми.

Додамо, Пенсійний фонд повідомляв, що середній розмір пенсії в Україні після підвищення станом на 1 березня 2019 року збільшився до 3033 гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: