У Канаді випустили монету у вигляді української писанки

Читать на русском
Монета викарбувана з 31,82 гр чистого срібла і має номінал в 20 канадських доларів. У продаж монета надійде 5 лютого, а загальний тираж складе 5 тисяч штук.

Кольорова срібна монета у формі української писанки була випущена королівським канадським монетним двором.

Про це повідомляється на сайті Королівського канадського монетного двору, передає «Слово і Діло».

Монета викарбувана з 31,82 гр чистого срібла і має номінал в 20 канадських доларів. У продаж монета надійде 5 лютого, а загальний тираж складе 5 тисяч штук.

Монета стане вже четвертою «писанкою» в колекції канадського монетного двору. На цей раз вона буде присвячена величезному пам'ятнику українській писанці, встановленому в канадському місті Вегревіль у провінції Альберта.

«У східній частині міста Вегревіль розміщений символ гармонії в формі яйця. 2300 кілограмова писанка - це присвячений сторіччю Королівської канадської кінної поліції монумент. Це чудо комп'ютерного дизайну виконано в кольорах, які шанують світ, історію і традиції. Наша четверта писанка - це зменшена версія всесвітньо відомого вегревільского українського пасхального яйця», - йдеться в описі монети на сайті.

На реверсі монети будуть нанесені кольорові візерунки, а на аверсі - профіль королеви Єлизавети II. Монета викарбувана з 31,82 гр чистого срібла і має номінал в 20 канадських доларів. У продаж монета надійде 5 лютого, а загальний тираж складе 5 тисяч штук.

Раніше українську писанку запропонували внести до спадщини ЮНЕСКО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: