Прокуратура не оголошувала підозр у справі про вибухи під Ічнею

Читать на русском
У Військовій прокуратурі Чернігівського гарнізону заявили, що у справі про вибухи  під Ічне на складі боєприпасів в жовтні 2018 року підозру нікому не оголошували.

У Військовій прокуратурі Чернігівського гарнізону заявили, що у справі про вибухи під Ічнею на складі боєприпасів в жовтні 2018 року підозру нікому не оголошували.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Зазначається, у відповіді на інформаційний запит у прокуратурі повідомили, що триває розслідування за статтями «диверсія» і «недбале ставлення до військової служби».

«У ході досудового розслідування причину детонації боєприпасів не встановлено, відпрацьовуються основні слідчі версії, триває проведення комплексної пожежно-технічної, вибухо-технічної, судово-хімічної, безпеки життєдіяльності та військової експертизи», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вночі 9 жовтня 2018 року на арсеналі боєприпасів в Ічні (Чернігівська область) сталася пожежа. На складах знаходилося 69,5 тисяч тонн боєприпасів. У зв'язку з НП жителів Ічні та 30 прилеглих селищ евакуювали.

Після проведення розслідування, військовий прокурор центрального регіону України Григорій Рябенко заявляв, що вибухи на складах з боєприпасами під Ічнею сталися унаслідок диверсії.

Як повідомлялося, Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) буде контролювати стан очищеної навколо військового арсеналу в Ічні (Чернігівська область) території протягом 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: