Ціни на нафту зросли на даних про запаси в США

Читать на русском
Видобуток нафти в США минулого тижня скоротився на 100 тисяч барелів на добу - до 12 млн б/д. Зниження відбулося вперше із грудня минулого року.

Світові ціни на нафту еталонних марок ростуть на зниженні товарних запасів у США.

Про це свідчать дані торгів ввечері у середу, 13 березня, пише «Слово і Діло».

Так, травневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 22:30 за Києвом подорожчали на $1,03 (1,54%) - до $67,70 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на квітень на електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) піднялася на $1,57 (2,76%) - до $58,44 за барель.

Раніше в середу Міненерго США повідомило, що товарні запаси нафти у країні минулого тижня зменшилися на 3,86 млн барелів. При цьому аналітики ринку очікували підвищення на 3,3 млн барелів.

Також запаси бензину минулого тижня впали на 4,62 млн барелів замість очікуваного скорочення на 3 млн барелів. Запаси дистилятів збільшилися на 383 тис. барелів.

Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, скоротилися на 672 тис. барелів.

Видобуток нафти в США минулого тижня скоротився на 100 тисяч барелів на добу - до 12 млн б/д. Зниження зафіксовано вперше із грудня минулого року.

Раніше цього тижня ціни на нафту росли на заявах міністра енергетики Саудівської Аравії Халіда аль-Фаліха про низьку ймовірність зміни умов угоди ОПЕК+ на майбутній зустрічі у квітні.

За даними лютневої доповіді ОПЕК, Саудівська Аравія знизила видобуток нафти в січні у місячному вираженні на 401 тисячу барелів на добу, до 10,243 млн барелів на добу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: