У Хмельницькій області масово отруїлися діти в яслах

Читать на русском
У яслах-садку в місті Нетішин зафіксували спалах кишкових інфекцій. Госпіталізовано 21 особу, у тому числі 20 дітей.

У яслах-садку в місті Нетішин Хмельницької області зафіксували спалах кишкових інфекцій.

Про це в п'ятницю, 5 жовтня, повідомили в прес-службі Хмельницького обласного лабораторного центру МОЗ України, пише «Слово і Діло».

Станом на 5 жовтня до інфекційного відділення ДЗ Нетішинської міської ради Спеціалізована медико-санітарна частина м. Нетішина госпіталізовано 21 людину, у тому числі 20 дітей до 17 років. Усі діти є вихованцями цього закладу груп №3, 7, 8, 9, 10 і 12. Серед хворих - один вихователь групи №9.

У відомстві зазначили, що клінічні прояви в першого хворого з'явилися 4 жовтня. В той день госпіталізували чотирьох хворих: трьох дітей і одного вихователя. Інших - 5 жовтня.

«5 жовтня 2018 року лабораторно обстежено 68 осіб (21 хворий і 47 здорових, у тому числі 29 вихованців і 18 працівників дошкільного закладу). Проведено лабораторне дослідження 84 проб, у тому числі харчових продуктів - 20, змивів з об'єктів навколишнього середовища - 60, питної води - 4. У приміщеннях дошкільного закладу проведена заключна дезінфекція. З працівниками проведено бесіди щодо профілактики кишкових інфекцій», - зазначили в лабораторному центрі.

Раніше в дитсадку Львівської області отруїлися п'ятеро дітей.

Також ЗМІ повідомляли, що в Одесі отруїлися 50 дітей, які ходять у дитячий садок №135.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: