У Запорізькій області на хабарі затримали працівника ДСНС

Читать на русском
Кваліфікація статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років з конфіскацією майна. Ведеться слідство.

Працівник ГУ ДСНС у Запорізькій області був затриманий під час отримання частини хабара в сумі 260 тис. грн.

Як повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань (ДБР), 12 березня слідчі Центрального апарату ДБР, за процесуального керівництва Генпрокуратури України та СБУ затримали спеціаліста відділення цивільного захисту Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України в Запорізькій області після отримання ним другої частини хабара в сумі 260 тис. грн, пише «Слово і Діло».

Під час досудового розслідування було встановлено, що працівник запорізької ДСНС за попередньою змовою з представником комерційної структури вимагав від керівника підприємства 280 тис. грн за не перешкоджання йому в здійсненні господарської діяльності у сфері пожежної безпеки.

Разом із працівником ДСНС затримали й представника комерційної структури.

Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) КК України.

Кваліфікація статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років із конфіскацією майна. Триває слідство.

Раніше в Миколаєві на хабарі був затриманий керівник громадських організацій.

Також нагадаємо, що в Києві на хабарі затримали заступника голови Держводагентства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: