Кабмін затвердив вартість послуг муніципальної няні

Читать на русском
В Україні з 1 січня 2019 роки сім'я з дитиною не старше трьох років зможе отримувати 1626 гривень щомісяця на оплату послуг няні.

В Україні з 1 січня 2019 роки сім'я з дитиною не старше трьох років зможе отримувати 1626 гривень щомісяця на оплату послуг няні.

Кабінет міністрів затвердив порядок відшкодування коштів за програмою «Муніципальна няня» в середу, 30 січня, повідомляє «Слово і Діло».

Зростуть зарплати й тарифи: які зміни чекають на українців у 2019 роціНаступного року в українців зросте мінімалка, тарифи на опалення й вартість квитка на поїзд.

Згідно із ухваленим рішенням, обласним та Київській міській державним адміністраціям доручено з 1 січня 2019 року відшкодовувати вартість послуг за програмою «Муніципальна няня» у розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, який встановлений станом на 1 січня відповідного року. У 2019 році ця сума складатиме тисячу шістсот двадцять шість гривень.

Муніципальною нянею може бути будь-яка фізична особа-підприємець або юридична особа, яка надає послугу по догляду за дітьми, крім державних і комунальних дитячих садків, яка уклала договір про надання послуг із догляду за дитиною до трьох років.

Компенсація щомісяця перераховуватиметься одному з батьків або опікуну. За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, в державному бюджеті на ці цілі закладено 500 млн грн.

Раніше з'ясувалось, які документи будуть потрібні користувачам послуги «Муніципальна няня».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: