Україна забрала з Криму та «Л/ДНР» майже 300 ув'язнених

Читать на русском
Українська влада незабаром планує провести чергове переведення ув'язнених, зазначив Денис Чернишов.

З пенітенціарних установ у непідконтрольних районах Донбасу і анексованого Криму переведено 286 засуджених для відбування покарання на підконтрольні Україні території.

Як пише «Слово і Діло», такі дані озвучив заступник міністра юстиції Денис Чернишов, повідомляє «Укрінформ» у вівторок, 12 березня.

«Основна кількість засуджених було переведено з так званої «ДНР»- 199 осіб, з Криму перевели 12 осіб, ще два переведення засуджених - минулоріч і в лютому цього року - так званої «ЛНР» - 75 осіб. Всього було переведено 286 осіб», - сказав Чернишов.

За словами чиновника, основний гравець у питанні переведення засуджених з непідконтрольних Україні територій на підконтрольні - офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини, куди надходять клопотання про переведення.

«Чи планується чергове переведення? Так, планується, а як скоро і в якій кількості - не можу вам сказати», - зазначив заступник міністра і додав, що не може сказати, скільки засуджених залишається на непідконтрольних територіях Донбасу і в Криму.

Чернишов повідомив, що на початок 2014 року в установах АР Крим містилося 3295 чоловік, в установах Донецької області - 9511 осіб, Луганської області - 6426 осіб.

Нагадаємо, 7 лютого сепаратисти «ЛНР» передали Києву 33 ув'язнених, які були засуджені до початку бойових дій на Донбасі і висловили бажання відбувати покарання в Україні.

А в грудні минулого року сепаратисти передали Києву 13 ув'язнених, які відбували покарання в тюрмах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: