Мінімальна зарплата досягла довоєнного рівня – Рева

Читать на русском
Сьогодні мінімальна зарплата дорівнює тій цифрі, яка була п'ять років у момент, коли почалася агресія, коли ми втратили 20% промислового потенціалу, коли у нас забрали територію і коли у нас створили колосальні економічні проблеми.

Мінімальна заробітна плата в Україні досягла рівня 2014 року.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі одного з телеканалів, пише «Слово і Діло» у середу, 13 березня.

«Сьогодні мінімальна зарплата дорівнює тій цифрі, яка була п'ять років у момент, коли почалася агресія, коли ми втратили 20% промислового потенціалу, коли у нас забрали територію і коли у нас створили колосальні економічні проблеми. Я вже мовчу про те, що у нас був розграбований державний бюджет, і на рахунку в Держказначействі було 108 тис. грн, тому не варто говорити про те, що до ЄС йдемо повільно. Я хочу сказати, що з 2010 до 2014 року ми рухалися незрозуміло куди, а ці п'ять років фактично витратили на те, щоб подолати наслідки вторгнення та агресії», - зазначив Рева.

При цьому він визнав, що уряду не вдалося повернути пенсію на рівень 2014 року.

«На сьогоднішній день, якщо ми говоримо про середню заробітну плату, вона вийшла на довоєнний рівень, на довоєнний рівень вийшла й мінімальна зарплата. Нам не вдалося досягти того, щоб на довоєнний рівень вийшла пенсія, але причиною цього стало зниження ставки ЄСВ майже на 40%», - сказав міністр.

Раніше були названі топ-3 регіони України з найвищими зарплатами.

Також нагадаємо, Рева відзвітував про проходження першого етапу монетизації субсидій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: