Клімкін відповів на ноту МЗС РФ через припинення Договору про дружбу

Читать на русском
Україна отримала від МЗС РФ ноту у відповідь на заяву щодо наміру не продовжувати Договір про дружбу, яку українська сторона направила  21 вересня 2018 року.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що Україна отримала від МЗС РФ ноту у відповідь на заяву щодо наміру не продовжувати Договір про дружбу, яку українська сторона направила 21 вересня 2018 року.

Про це Клімкін написав у Facebook, передає «Слово і Діло».

Зокрема, Клімкін написав, що російській ноті говорится про те, що Україна систематично порушувала Договір, в частності підписанням Угоди про Асоціацію з ЄС.

«Як бачите, з відповіддю вони не забарились: через майже 6 місяців і на 12 сторінок. І всі 12 сторінок про те, що це начебто лише сама Україна систематично порушувала Договір. Наприклад, Угода про Асоціацію з ЄС – це, на їх переконання, теж грубе порушення. Як і все, що ми робимо, аби бути більш демократичними, європейськими і, врешті-решт, по-справжньому незалежними. Значить, все робимо правильно», - написав міністр.

Нагадаємо, 12 березня через припинення дії Договору про дружбу Міністерство закордонних справ Російської Федерації направило Україні ноту. В МЗС Росії наголосили, що влада "веде цілеспрямований наступ на російську мову і права російськомовного населення».

Закон про припинення Договору про дружбу з Росією набув чинності 12 грудня 2018 року. Договір підписали в 1997 році президент України Леонід Кучма і президент Росії Борис Єльцин. Він набув чинності 1 квітня 1999 року, сторони зобов'язалися поважати територіальну цілісність і підтвердили непорушність існуючих між ними на момент підписання договору кордонів. Після цього, 2014 року. РФ напала на Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: