В Індії оголосили про проведення загальних виборів

Читать на русском
На загальних виборах до парламенту Індії голосуватимуть близько 900 млн осіб. Вони стануть наймасштабнішими в історії людства.

В Індії офіційно оголосили про організацію загальних виборів до парламенту, на яких будуть голосувати близько 900 млн виборців.

Як пише «Слово і Діло», у зв'язку із цим вони стануть наймасштабнішими в історії людства, повідомляє в неділю, 10 березня, BBC.

«З 900 мільйонами зареєстрованих виборців вибори в Індії будуть наймасштабнішими у світі», - йдеться в повідомленні.

За даними виборчої комісії, загальні вибори в Індії пройдуть у сім етапів у період із квітня по травень. Зокрема, всенародне обрання нового Лок-Сабха, або нижньої палати парламенту, триватиме з 11 квітня по 19 травня 2019 року. Передбачається, що голоси будуть пораховані 23 травня.

Зазначено, що загалом у нижній палаті 543 виборних місця, тому будь-якій партії або коаліції потрібно мінімум 272 мандати, щоб сформувати уряд.

Раніше повідомлялося, що Індія і Пакистан відновили обстріл. З обох сторін конфлікту загинуло кілька мирних жителів, є тяжкопоранені, також зруйновані житлові будинки.

Нагадаємо, відносини Індії і Пакистану різко загострилися в середині лютого, після того як смертник підірвав себе поряд з колоною воєнізованої поліції в штаті Джамму і Кашмір. Жертвами теракту стали 45 осіб, відповідальність за нього взяла на себе угруповання «Джаїш-е-Мухаммад».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: