З'явилися подробиці повітряної битви Індії та Пакистану

Читать на русском
Вісім літаків індійських ВПС і 24 пакистанських взяли участь у повітряному бою над спірним регіоном Кашмір в середу, 27 лютого.

Вісім літаків індійських ВПС і 24 пакистанських взяли участь у повітряному бою над спірним регіоном Кашмір в середу, 27 лютого.

Такі дані наводить індійський телеканал NDTV, передає «Слово і Діло».   З боку Пакистану були підняті в повітря чотири літаки Mirage-3 французького виробництва, вісім багатоцільових американських винищувачів F-16 і чотири китайсько-пакистанських винищувача JF-17 Thunder. Решта винищувачів були супроводжуючими.

Індійські військові направили чотири винищувачі Су-30МКІ, два МіГ-21 і два Mirage 2000. Як стверджує телеканал, ВВС переслідували пакистанську авіацію, після того як вони скинули бомби з лазерним наведенням, які ледь не потрапили в їх же військові цілі уздовж лінії контролю.

Командир авіаційної ланки індійських ВПС атакував F-16, застосувавши проти нього ракету Р-73. В цей же момент його МіГ-21 був вражений ракетою AIM-120 AMRAAM. Капітан катапультувався і був затриманий пакистанцями, ті обіцяли звільнити його.

Причиною зіткнення стало нібито порушення ВПС Індії лінії контролю. Так, на день раніше індійська авіація завдала ударів по найбільшому табору пакистанських бойовиків з терористичної угруповання «Джаїш-е-Мухаммад» в районі міста Балакот на території Пакистану.

Криза у відносинах Індії та Пакистану різко загострився після 14 лютого, коли смертник підірвав себе поряд з колоною воєнізованої поліції в північному індійському штаті Джамму і Кашмір. Відповідальність за атаку взяло на себе угруповання «Джаїш-е-Мухаммад». Жертвами теракту стали 45 людей. Індія звинуватила Пакистан у підтримці терористичних формувань.

Нагадаємо, українців просять утриматися від поїздок до Пакистану та Індії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: