Москаль оголосив на Закарпатті додатковий вихідний

Читать на русском
На Закарпатті 15 березня буде вихідним днем на честь 80-ї річниці Карпатської України. Чекають на візит Порошенка.

На Закарпатті 15 березня буде вихідним днем на честь 80-ї річниці Карпатської України.

Як пише «Слово і Діло», відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, повідомляється на його сайті.

«Згідно з розпорядженням голови ОДА, головам райдержадміністрацій, керівникам підприємств, установ і організацій рекомендовано перенести робочий день із п’ятниці, 15 березня, на суботу, 6 квітня», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 15 березня 1939 року сойм Карпатської України проголосив державну незалежність і прийняв конституцію, в якій визначив державною мовою українську, державним прапором – синьо-жовтий стяг, гербом – зображення ведмедя з синьо-жовтими смугами й тризубом, а гімном – «Ще не вмерла Україна».

«Це одна з найвизначніших дат в історії Закарпаття, тому і зараз цей день заслуговує на те, щоб бути вихідним. Тим більше, що цього року маємо ювілейну річницю, яку відзначатимуть на державному рівні, а на Закарпатті – за участі керівництва держави», - додав голова облдержадміністрації.

Раніше «Mukachevo.net» повідомляло, що 15 березня на Закарпаття, з нагоди 80-ї річниці Карпатської України, прибуде президент Петро Порошенко.

«Найімовірніше, Порошенко символічно прибуде в Ужгород на борту першого авіарейсу сполученням «Київ-Ужгород», а отже це означатиме довгоочікуване відновлення роботи Ужгородського аеропорту. Далі главу держави, ймовірно, доправлять на Красне Поле спеціальним гелікоптером. Однак про всяк випадок комунальники вже активно взялися підлатувати дорогу «Мукачево-Хуст», - пише видання.

Нагадаємо, Порошенко назвав дату, коли аеропорт Ужгорода відновить свою роботу.

Раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляв, що аеропорт «Ужгород» запрацює у 2018 році.

Аеропорт «Ужгород» відомий тим, що літаки злітають і заходять на посадку через повітряний простір Словаччини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: