ЗМІ з'ясували, де гроші прибічників Януковича

Читать на русском
У країнах Європейського союзу майже не залишилося грошей прибічників колишнього президента України Віктора Януковича.

У країнах Європейського союзу майже не залишилося грошей прибічників колишнього президента України Віктора Януковича.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Як повідомляється, список санкцій Євросоюзу проти оточення Віктора Януковича скоротився вже на третину через повільне розслідування в Україні.

«Майже не залишилося в ЄС і заблокованих на підставі санкцій коштів. Ще декілька років тому найбільша сума заморожених в Євросоюзі грошей була у банках Латвії - близько 50 мільйонів євро. Сьогодні ж на рахунках залишаються близько півмільйона євро», - йдеться в повідомленні.

Так, левова частка коштів Януковича і його оточення, залишається заблокованою за межами ЄС. Втім, блокування заморожених раніше активів залишається в силі. У 2014 році в князівстві були заблоковані цінні папери на суму близько 27 млн швейцарських франків. Відзначається також, що найбільше коштів прихильників Януковича заморожені в Швейцарії.

«У Швейцарії заблоковані активи осіб із оточення Віктора Януковича на суму близько 145 млн швейцарських франків. Найбільша сума коштів належить, як випливає із документів в судовому реєстрі Швейцарії, Юрію Іванющенку - 72 млн франків», - зазначено в тексті.

Зокрема, в швейцарському списку фігурує відомий «регіонал» Юрій Єфремов. В цілому Швейцарія співпрацює із Україною на даний час на підставі дев'яти запитів щодо правової допомоги.

Крім того, Рада Європейського Союзу у вівторок, 5 березня продовжив ще на рік санкції проти екс-президента Віктора Януковича і його найближчого оточення.

Раніше повідомлялося, що гроші оточення Януковича надійшли до держбюджету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: