У ГПУ заперечили причетність вбитого ювеліра до справи «діамантових прокурорів»

Читать на русском
Генеральна прокуратура заявляє, що вбитий у вівторок власник ювелірного заводу Сергій Кисельов не був причетним до справи діамантових прокурорів.

Генеральна прокуратура заявляє, що вбитий у вівторок власник ювелірного заводу Сергій Кисельов не був причетним до справи «діамантових прокурорів».

Як пише «Слово і Діло», про це в коментарі УП повідомив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

В СБУ звільнили останнього співробітника, який займався «діамантовими прокурорами» – ТрепакОстанній співробітник української спецслужби, який займався справою «діамантових прокурорів», був звільнений із посади.

«Громадянин Кисельов, якого вбили в Києві, взагалі не має процесуального статусу в кримінальному провадженні, яке розглядається в суді», - повідомив спікер.

«Він не був свідком, потерпілим або заявником, тому заява представника колишнього керівництва ГПУ стосовно статусу загиблого є неправдивою», - повідомив Лисенко, коментуючи заяву екс-заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе.

Сакваралідзе писав, що Кисельов упізнав свої діаманти в справі «діамантових прокурорів» Володимира Шапакіна та Олександра Корнійця.

Також він повідомив, що справа «діамантових прокурорів» є розгалуженою і Кисельов фігурував у третьому епізоді.

Нагадаємо, 5 березня поліція Києва повідомила, що в Дніпровському районі столиці виявила тіло чоловіка з вогнепальним пораненням голови.

Справа «діамантових прокурорів» стосується першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, яких затримали в липні 2015 року за підозрою в отриманні 3 млн грн хабара.

Під час обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч дол., а також коштовності та зброю.

У лютому 2017 року колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак заявляв, що в СБУ зачистили всіх, хто займався «діамантовими прокурорами».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: