Гриневич розповіла, як працюють школи в «сірій зоні»

Читать на русском
Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич розповіла, що в так званій «сірій зоні» на Донбасі працюють 97 шкіл: 60 в Донецькій області та 37 в Луганській.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич розповіла, що в так званій «сірій зоні» на Донбасі працюють 97 шкіл: 60 в Донецькій області та 37 в Луганській.

Про це вона розповіла в ефірі радіо НВ, пише Слово і Діло.

«Вони всі працюють в постійному стресі. Тому що вони працюють, але вони ніколи не знають, що може статися. Зараз у Луганській області функціонують всі ці школи, а в Донецькій 10 припинили роботу саме в 2017 році, зверніть увагу, через бойові дій. В Авдіївці дві, у Волноваському районі - три, в Ясинуватському - дві школи. Ще обласна школа-інтернат також вже не функціонує», - розповіла Гриневич.

За її словами, дітей із цих шкіл возять на навчання в інші школи. Крім того, частина шкіл постійно знаходиться в ремонті.

«Тобто їх відремонтували, потім стався обстріл - знову пошкоджене вікно. Останні обстріли - були пошкоджені школи в Бахмутському районі Донецької області», - каже міністр.

За словами Гриневич, це також означає, що ні вчителі, ні діти «не можуть розслабитися до кінця, всі насторожені».

Однак вона зазначила, що, незважаючи на вплив війни, ці школи продовжують давати дітям освіту. У них є додаткові предмети, такі як, наприклад, протимінні програми, також у таких школах працюють психологи.

Раніше Гриневич запевнила, що в Україні з'явиться інтернатура для молодих вчителів.

Також нагадаємо, вона повідомила, скільки безробітних мають вищу освіту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: