ОБСЄ: поблизу Луганська бойовики тримають 22 «Гради»

Читать на русском
Відповідно до звіту місії, озброєння у непідконтрольних Україні районах розміщено в порушення ліній відведення, передбачених Мінськими угодами.

Спостережна місія ОБСЄ зафіксувала 22 реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град» недалеко від н.п.Катеринівка.

Про це сказано у звіті місії, передає «Слово і Діло».

Відповідно до звіту місії, озброєння у непідконтрольних Україні районах розміщено в порушення ліній відведення, передбачених Мінськими угодами.

«28 лютого СММ зафіксувала 22 реактивних системи БМ-21 «Град», 122 мм, недалеко від н.п. Катеринівка (колишнє Ювілейне, 8 км на захід від Луганська)», - повідомили в ОБСЄ.

27 лютого безпілотник ОБСЄ малого радіусу дії виявив на північній околиці н.п. Довге один бронетранспортер типу БТР у дворі будівлі, очевидно, покинутої.

Також недалеко від Довгого спостерігачі відзначили раніше зафіксовану велику систему траншей і одну зенітну установку ЗУ-23, 23 мм, встановлену на багатоцільовий броньований тягач МТ-ЛБ-M.

У підконтрольних уряду районах місія зафіксувала один бронетранспортер типу БТР поблизу Кирилівки (26 км від Маріуполя) і один міномет невстановленого типу на вантажівці у дворі житлового будинку.

«28 лютого команда СММ бачила дві автоматизовані станції перешкод (Р-330Т) поряд з н.п.Бахмут (67 км на північ від Донецька)», - повідомили спостерігачі.

Нагадаємо, протягом п'ятниці, 1 березня в зоні проведення ООС було зафіксовано чотири обстріли, один військовий отримав поранення.

Також, за уточненими даними, 28 лютого двох учасників збройних формувань РФ було ліквідовано, п'ятьох поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: