Гуайдо опублікував свій перший указ

Читать на русском

Лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо, який проголосив себе тимчасовим президентом країни, опублікував указ для в'їзду гуманітарної допомоги до Венесуели.

Лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо, який проголосив себе тимчасовим президентом країни, опублікував указ про дозвіл в'їзду гуманітарної допомоги до Венесуели.

Як пише «Слово і Діло», текст документа за номером 001 він опублікував у Twitter.

«Як головнокомандувач Боліваріанської збройними силами, я знову підтверджую дозвіл на в'їзд гуманітарної допомоги до Венесуели і наказую окремих підрозділах ЗС діяти відповідно до цього вирішення», - йдеться в указі.

Цим же указом Гуайдо скасував наказ Ніколаса Мадуро про закриття сухопутного кордону з Бразилією і залишив в силі і без змін відносини з Арубою, Бонайре і Кюрасао, які Мадуро має намір переглянути.

Також лідер опозиції підтвердив гарантії для тих військовослужбовців, які перейдуть на сторону його уряду.

Нагадаємо, 23 січня Хуан Гуайдо, призначення якого на посаду спікера парламенту двома днями раніше анулював Верховний суд Венесуели, оголосив себе виконуючим обов'язки президента країни. У той же день США визнали його тимчасовим главою держави, після чого чинний президент Венесуели Ніколас Мадуро назвав подію спробою перевороту і заявив про розрив дипломатичних відносин зі Сполученими Штатами.

Також ООН готова стати посередником щодо ситуації в Венесуелі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: