Назвали терміни переходу «Укроборонпрому» на стандарти НАТО

Читать на русском
З 2019 року розпочнеться практичне впровадження технічних стандартів НАТО до виробництва озброєння і військової техніки в Україні.

У керівних документах Міністерства оборони та підприємств оборонно-промислового комплексу України з наступного року починається впровадження принципів і стандартів НАТО.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі Укроборонпрому в середу, 19 грудня.

Стандарти НАТО в армії: як готують українських військовихГлава Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко розповів про систему переходу на стандарти НАТО.

Також із 2019 року почнеться практичне впровадження технічних стандартів НАТО до виробництва озброєння і військової техніки в Україні. Зокрема, це дозволить значно підвищити якість української зброї і забезпечить взаємну сумісність бойових систем України і країн-членів Альянсу.

У той же час, завершення адаптаційних процедур і повна імплементація стандартів НАТО керівних документів оборонного сектора та оборонно-промислового комплексу України запланована на кінець 2020 року.

Крім того, влітку 2019 року технічні експерти НАТО відвідають підприємства Укроборонпрому.

Раніше стало відомо, що кілька країн НАТО вирішили виділити додаткове фінансування для трастових фондів, в рамках яких надається практична допомога Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: