Уряд затвердив Нацплан управління відходами до 2030 року

Читать на русском
Нацплан містить пакет завдань по кожному виду відходів від прийняття необхідної правової бази до конкретних заходів зі збору, переробки та утилізації.

Кабінет міністрів схвалив Національний план управління відходами до 2030 року.

Про це повідомила прес-служба віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка в середу, 20 лютого, пише «Слово і Діло».

«Це докладна маршрутна карта виконання національної стратегії управління відходами, спрямованої на побудову в Україні системи управління відходами на основі стандартів ЄС та економіки замкнутого циклу», - сказав Зубко.

Згідно з її даними, Нацплан містить пакет завдань по кожному виду відходів від прийняття необхідної правової бази до конкретних заходів зі збору, переробки та утилізації; розробку регіональних планів управління відходів; будівництво регіональних безпечних полігонів відходів; будівництво регіональних комплексів по відновленню побутових відходів; прийняття законопроекту «Про муніципальних відходи», розробку нових ДБН по полігонах.

«Органи влади на місцях і місцеве самоврядування повинні вже зараз готувати регіональні плани управління відходами. Вже зараз потрібно активно використовувати інструменти міжмуніципального співробітництва, готувати кадри, які будуть працювати в сфері управління відходами», - зазначив Зубко.

Також відзначимо, Кабмін призначив заступником міністра окупованих територій.

Раніше повідомлялося, в Кабміні назвали джерело зростання економіки в 2018 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: