Прокуратура перевіряє головних постачальників харчування для ЗСУ

Читать на русском
Прокуратура Києва отримала дозвіл на виїмку документів ТОВ Військсервіс-Волонтер і ТОВ Воєнторг, які в останні два роки були головними постачальникам харчування для армії.

Прокуратура Києва в січні отримала дозвіл на виїмку документів ТОВ Військсервіс-Волонтер і ТОВ Воєнторг, які в останні два роки були головними постачальникам харчування для армії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляють Наші гроші з посиланням на постанову Дніпровського райсуду Києва від 17 січня.

На нову систему харчування перейшли більш ніж 10 військових частин ЗСУДванадцять військових частин ЗСУ в понеділок, 22 жовтня, перейшли на нову систему харчування.

Слідчі звернулися до суду в рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків), ч.2 ст. 364 (зловживання службовим становищем).

На думку слідства, Воєнторг формував податковий кредит на куплені продукти харчування, які разом з «послугами із забезпечення харчування» в подальшому продавав військовій частині №3078 Нацгвардії, ТОВ Військсервіс-Волонтер, а також іншим підприємствам, які не є платниками ПДВ. Загалом слідчі зафіксували таких операцій більш ніж на 1,25 млрд грн.

Доступ до документів Воєнторгу повинен підтвердити фінансово-господарські відносини з ТОВ Тонар, а Військсервіс-Волонтера - з ТОВ Транс Логістик Центр і іншими фірмами.

Компанія Воєнторг була найбільшим постачальником харчування для Міноборони в 2017 році з підрядами на суму 2,48 млрд грн. У 2018 році її місце зайняв Військсервіс-волонтер з підрядами на 2,01 млрд гривень, тоді як вартість підписаних контрактів Воєнторгу впала до 132 млн грн.

Нагадаємо, раніше ми писали скільки грошей отримає армія в 2019 році.

Також Генштаб оцінив розвиток армії за п'ять років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: