Порошенко зустрівся з генсеком НАТО

Читать на русском
Президент Петро Порошенко проводить зустріч з генеральним секретарем НАТО Йєнсом Столтенбергом в рамках Мюнхенській конференції з безпеки.

Президент Петро Порошенко проводить зустріч з генеральним секретарем НАТО Йєнсом Столтенбергом в рамках Мюнхенській конференції з безпеки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Порошенко.

Порошенко подякував НАТО за консолідовану підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і рішучий осуд агресивних дій РФ.

Глава держави високо оцінив масштабну практичну допомогу НАТО в реформуванні сектору безпеки і оборони України відповідно до стандартів НАТО. У ході переговорів було відзначено значний прогрес, досягнутий українською стороною на цьому шляху.

Президент України наголосив на незмінності курсу євроатлантичної інтеграції України. Генеральний секретар позитивно відзначив прийняття цього рішення і підтвердив, що Альянс продовжує дотримуватися політики відкритих дверей.

Крім того, окремо було обговорено шляхи посилення співпраці України з НАТО у відповідь на існуючі загрози в акваторії Чорного і Азовського морів, зокрема з метою зміцнення потенціалу українських ВМС. Зокрема, була відзначена важливість візиту в Україну Північноатлантичної Ради НАТО, який також повинен продемонструвати незмінну підтримку НАТО Україні у протидії агресії Росії.

Столтенберг поінформував про результати зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, в якій він, зокрема, закликав Росію звільнити українських моряків.

Нагадаємо, Петро Порошенко 15-16 лютого перебуває з робочим візитом в Німеччині для участі в 55-й Мюнхенській конференції з безпеки. Зокрема, Порошенко виступить в рамках сесії на тему «Безпека в східній Європі», а також проведе низку двосторонніх зустрічей зі світовими лідерами і керівниками міжнародних організацій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: